Нова визия, конкурентни цени и запазени традиции в качеството от Пластимо АД

На пазара за топлоизолационни плоскости от EPS се предлага голямо разнообразие от продукти, произвеждани от различни фирми, които не винаги отговарят напълно на качеството и на експлоатационните показатели декларирани от производителя.

„Пластимо“АД вече 45 години предлагаме топлоизолационни плоскости от EPS. Качеството на предлаганите от нас продукти отговаря напълно на европейските стандарти в този сектор.

Medal 2015

Златен медал и диплом за „Пластимо” АД от Пловдивския панаир - 2015

На приключилия традиционен международен технически панаир в Пловдив самоковската фирма „Пластимо” заслужи златен медал и диплом за представеното свое най-ново производство – детайли от експандиран полипропилен (ЕPP).
Такива детайли се произвеждат за първи път в България. Със своята здравина и еластичност, издръжливост при високи температури и устойчивост на постоянни температурни амплитуди те намират широко приложение в много отрасли на индустрията.

EPP

„Пластимо” АД с ново за България производство

През 50-годишната си история „Пластимо” АД чрез технологично обновяване на машините и съоръженията непрекъснато развива производството на формувани изделия и опаковки от експандиран полистирен (EPS). Следвайки пазарните тенденции за използване на нови материали през 2014 г. фирмата започна внедряването в производството и на продукти от експандиран полипропилен (ЕPP).

 

Саниране с качествена топлоизолация от „ПЛАСТИМО” АД

Националната програма за саниране на жилищни сгради набира скорост. Програмата ще финансира всички мерки, които ще помогнат сградата да достигне поне енергиен клас С и които са предписани в енергийния и в конструктивния одит. В поредицата от мерки за енергийна ефективност един от основните елементи е поставянето на качествена топлоизолация.

Plastimo EPS

„Пластимо” повишава конкурентноспособността си

Фирма „Пластимо” АД спечели проект по оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” и сключи договор за безвъзмездна финансова помощ № 2ТММ-02-186/08.06.2011г. С тази финансова помощ беше закупено и внедрено в редовно производство един комплект оборудване включващо машина за производство на формувани изделия от EPS и рециклиращо съоръжение за смилане на технологичния отпадък от производството на формувани изделия и автоматично обратно влагане в производството.

Medal 2009

Златен медал и диплом за „Пластимо” АД от Пловдивския панаир - 2009

Със златен медал от Пловдивския панаир ознаменува "Пластимо" АД своя 45-годишен юбилей.
Високото отличие от авторитетния международен форум е за произвежданите от фирмата части за различните модификации румънски леки коли "Дачия".

Plastimo EPS Neo

Пластимо – успехът на фирмата зависи изцяло от удовлетвореността на нейните клиенти

ПЛАСТИМО АД – Самоков е фирма добре позната и призната в производството на топлоизолации.
Още през 70-те години на отминалия 20 век във фирмата е внедрено ново и модерно оборудване за топлоизолационния материал, все още малко познат в България, но наложил се в Европа под името стиропор.

Medal 2007

Златен медал и диплом за „Пластимо” АД от Пловдивския панаир - 2007

 Признание за качествата на Plastimo EPS Neo е присъденият златен медал на Международния Технически Панаир Пловдив - Есен"2007.
Вградените инфрачерввени абсорбери и рефлектори значително подобряват топлоизолационните характеристики на продукта.

Nestorova

Пластимо – 43 години в унисон със световните тенденции

Вече четири десетилетия Пластимо АД се стреми да бъде непрестанно в крак с най-новите технологии, както и да завоюва нови позиции и пазари. Като доказателство за своите амбиции и цели, по време на Международния технически панаир в Пловдив миналия месец, Пластимо АД представи своя най-нов продукт в областта на топлоизолациите и заслужено получи „Златен медал”. Какви са неговите предимства, ще научим от инж. Силвия Несторова, изп. директор на компанията.

Thermal insulation

В търсене на съвременен уют

Националната програма за саниране на жилищни сгради набира скорост. Програмата ще финансира всички мерки, които ще помогнат сградата да достигне поне енергиен клас С и които са предписани в енергийния и в конструктивния одит. В поредицата от мерки за енергийна ефективност един от основните елементи е поставянето на качествена топлоизолация.